TEMPLOMI HIRDETÉS, 2019. 04. 07.

Budapest, 2019. 04. 07.

Nagyböjt 5. vasárnapja

„C” évben

TEMPLOMI HIRDETÉS

1./A mai perselygyűjtést a Szentföld támogatására kell beküldenünk. Egyben ma első vasárnap is van, ezért du. ½ 5-től szentségimádás lesz templomunkban.

2./Kérjük híveinket, hogy NE vegyenek a templom előtti árustól barkát, hiszen mi is mindig gondoskodunk barkáról és VIRÁGVASÁRNAP (ápr. 14-én) reggeltől árusítunk mi is, melyből a bejött adományokat a szentsír díszítésére fordítjuk! Ha valaki külön szán adományt a szentsírra, kérjük hozza be a sekrestyébe. Sajnos nagyon megemelkedett a virág ára is!

Jövő vasárnap Virágvasárnap lesz, emlékezünk Jézus ünnepélyes jeruzsálemi bevonulására. A 9 órai szentmisén hittanosaink és a ½ 11 órai szentmisén templomunk kórusa adja elő Jézus szenvedéstörténetét, a Passiót. Vezényel: Leskó Zoltán.

3./Híveink közül sokan vannak, akik igénybe veszik a Szent Ferenc Kórház szolgáltatásait, mely most állami támogatással bővült. Ebbe az új részbe kápolna is épült. A berendezéshez a nővérek kérik a hívek anyagi támogatását. Ehhez László atyánál van a kórháztól csekk.

4./Az idén is kiemelten fontos, hogy rendelkezzenek híveink adója egyházi egy százalékáról!

A Magyar Katolikus Püspöki Kar felhívja a hívek figyelmét, hogy a 2018. évben beadott nyilatkozatot a NAV újabb rendelkezésig, vagy a nyilatkozat visszavonásáig a következő években is figyelembe veszi.

A lehetőségekről a nav.gov.hu és az egyszazalek.katolikus.hu honlapokon tájékozódhatnak.

Kérjük, abban az esetben is tegye meg felajánlását a Magyar Katolikus Egyháznak, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt nulla forint (pl. családi adókedvezmény), mert a „nullás” bevallás is számít.Minden, az egyházmegyék részéről a plébániáknak nyújtott anyagi támogatás jelentős részét az 1%-os felajánlások révén kapott összeg teszi ki.

5./A héten csütörtökön-pénteken és szombat de. jótékonysági vásár lesz a Cserkészházban.

6./Már most jelezzük, hogy nagyhétfőn 18 órai kezdettel templomunkban a „Kruppa Quartett”: (tagjai: Kruppa Bálint, Osztrovits Éva, Kurgyis András és Baranyai Barnabás) előadja:

HAYDN: Krisztus hét szava a kereszten c. remekművét. A közben elhangzó rövid elmélkedéseket Dr. Török József egyetemi tanár, lelkész tartja.

7./Április 13-án, szombaton 18 órakor a Budavári Gospel Kórus lemezbemutatója lesz a hűvösvölgyi evangélikus templomban

(Bp. II. Ördögárok u.9.). Szeretettel várják híveinket is!

8./Megköszönjük híveinknek a hozott tartós élelmiszereket. Negyven rászoruló családot tudtunk segíteni. Isten fizesse meg!