Templomi hirdetés, 2022. 09. 11.

Budapest, 2022. 09. 11.

Évközi 24. vasárnap

C” évben

TEMPLOMI HIRDETÉS

1./Szeptember 8-án „KISBOLDOGASSSZONY” napján ünnepeltük templomunk búcsúját, melyet Szeptember 11-én, vasárnap is megünnepelünk de. 11 órakor. A szentmise főcelebránsa és szónoka HORVÁTH ZOLTÁN protonotárius, kanonok, terézvárosi plébános atya lesz.

2./Szeptember 15-én, csütörtökön 18 órakor lesz Gercsén az ökumenikus imaest. Mindenkit szeretettel várnak.

3./Szeptember 17-én, szombaton lesz az „Országos Mindszenty zarándoklat” Városmajorból Máriaremetére. A program a hirdetőtáblán olvasható. Templomunkban a ½ 11-es szentmise elmarad! A zarándoklat szentmiséje 12 órakor lesz. A szentmise végén fogja Bíboros úr megáldani a restaurált kegyképet.Ezen a napon lesz az ún. „FORRÁSPONT” a 1530 évesek számára a „B O K” csarnokban.

4./Többen lemondták az „Új Ember” újságot, ha valaki viszont szeretné, hogy rendszeresen megkaphassa, jelezze a sekrestyében.

5.A Püspöki kar egységesen úgy döntött, hogy szeptember 14-én minden templomban imádkozzanak a békéért és legyen egy óra csendes szentségimádás. Templomunkban 14-én 18-19 óra között tartjuk meg ezt a csendes szentségimádást.

5./Szomorú szívvel tudatjuk híveinkkel, hogy Egyházközségünk egykori világi elnöke: dr. Tänczer Tibor múlt csütörtök hajnalban elköltözött a földi életből. Temetése szeptember 16-án, pénteken 11 órakor lesz a remetekertvárosi Szentlélek templomban. Az itteni ½ 11-es szentmise után rögtön kivételesen templomzárás lesz, mert László atya is részt szeretne venni a temetésen. A temetést megelőző nap de 11 órakor gyászmise lesz a mi templomunkban lelke üdvéért azok számára, akik nem tudnak elmenni a temetésére. Nyugodjék békében!