Hirdetések, 2023. 12. 03.

Budapest, 2023. 12. 03.

Advent 1. vasárnapja

B” évben

TEMPLOMI HIRDETÉS

1./A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése alapján Magyarország valamennyi egyházmegyéjében 2023 Pünkösdjétől vezették be hivatalosan a Római misekönyv új magyar nyelvű kiadását. A misekönyv magyar szövege az eredeti latin kiadáshoz igazodik.Mi most at új egyházi év kezdetén vezetjük be.

A közgyónás is követi a latin eredetit

Kérjük ezért a boldogságos mindenkor Szűz Máriát”

A miséző felhívása több helyen változik. Az Eucharisztia liturgiájában

Imádkozzatok testvéreim, hogy az én áldozatom és a tiétek kedves legyen a mindenható Atyaisten előtt.”

A békefelhívásban:

Engesztelődjetek ki szívből egymással!”

Íme, az Isten Báránya, íme, aki elveszi a világ bűneit. Boldogok, akik meghívást kaptak a Bárány lakomájára.”

Fogadjuk szeretettel a misekönyv új kiadását.

Ma a 9 órai szentmise végén Damján atya megáldja a családok adventi koszorúit. – DU. ½ 5-től szentségimádás lesz templomunkban.

 

2./Jövő évi naptárak kaphatók a sekrestyében.

3./Az adventi hétköznapokon reggel 6 órakor tartjuk a rorate szentmiséket.Hozzunk áldozatot az adventi várakozásban.Ebben az időben a 7 órás misék elmaradnak.

4./Azok a híveink,akik ősszel szokták rendezni az önkéntes hozzájárulásukat(egyházi adót), kérjük rendezzék az irodában vagy sekrestyében vagy beszedőinknél. Köszönjük. – Kérjük híveink támogatását az orgona javításához,mely folyamatosan történik és idén még 4 m Ft-t ki kell fizetnünk.

5./ December 8-9 napokon reggel 8 órától este 6 óráig jótékonysági vásár lesz a Cserkészházban.

 

6./December 8-án, Szeplőtelen Fogantatás ünnepén Dr. ERDŐ PÉTER biboros úr megáldja a budapesti Normafánál épült Szűz Mária Világ Győzedelmes Királynője engesztelő kápolnát. Ez az esemény és a kápolna látogatása legyen tanúbizonysága és alkalma szívbeli engesztelő imádságunknak hazánkért, nemzetünkért és a békéért. A megáldás 11 órakor kezdődő szentmise keretében lesz, amelyre szeretettel várja a Paptestvéreket és a híveket.

 

7./Templomunkban december 9 – 10 napokon az este 6 órai szentmisében adventi elmélkedések lesznek, melyeket EXC. dr. Martos Levente, Balázs segédpüspök úr fog tartani.

 

8./Dec. 10-én,jövő vasárnap a 9 órai szentmise végén jön a gyermekekhez a „MIKULÁS”!