Hirdetések, 2024. 03. 24.

Budapest, 2024. 03. 24.

Nagyböjt 5. vasárnapja – VIRÁGVASÁRNAP

TEMPLOMI HIRDETÉS

1./ Ma VIRÁGVASÁRNAP van. Az ünnepélyes barkaszentelés a 9 órai szentmise elején lesz körmenettel. Barkát a sekrestye folyosóján lehet venni. A bevételből virágot veszünk a szentsírra. Minden szentmisén felhangzik Jézus szenvedés története, a PASSIÓ.

Mai napon perselyadományokat a SZENTFÖLD javára kérjük és e célra kell beküldenünk.

Ma estig lezárt borítékban adják le a sekrestyében azon személyek neveit, akiket képviselőtestületi tagnak javasolnak. Fontos, hogy előzetesen kérdezzék meg az adott jelöltet, vállalja-e a tagságot.

2./Holnap, hétfőn GYÜMÖLCSOLTÓ BOLDOGASSZONY ÜNNEPE. A 7 órai szentmise kivételesen 8 órakor lesz, mely egyben az Ökumenikus Iskola reggeli áhítata is.

3./NAGYCSÜTÖRTÖKÖN de. 10 órakor lesz az olajszentelési szentmise a Szt. István Bazilikában, melyet dr. ERDŐ PÉTER bíboros úr mutat be papjaival.
– Templomunkban du. 4 órától gyónási lehetőség lesz, majd 6 órakor lesz a szentmise az utolsó vacsora emlékére. Szentmise után rövid virrasztás és éjszakai gyalogos zarándoklat a Kútvölgyi kápolnához.

4./NAGYPÉNTEKEN de. 10 órakor KERESZTÚT a templomban, majd 12 óráig gyónási lehetőség. Akik felmennek a kálváriára, azoknak találkozás 14 órakor az első stációnál. – Du. 4-től gyónási lehetőség, 18 órakor kezdődik a szertartás, utána rövid virrasztás a szentsírnál.

5./NAGYSZOMBAT – 7 órakor szentségkitétel 17.45-ig.

18 órakor kezdődik a szertartás.

Tűzszentelés – igeliturgia – keresztség liturgiája – szentmise – körmenet.

6./HÚSVÉT

Szentmise 9 – 11 és 18 órakor. A 9 órai szentmise végén ételszentelés lesz.

7.HÚSVÉTHÉTFŐ

Szentmise 11 órakor lesz. A szentmise után templomzárás lesz.

BOLDOG, ALLELUJÁS HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁN HÍVEINKNEK:

A PLÉBÁNIA PAPSÁGA ÉS MUNKATÁRSAIK!