Templomi hirdetés, 2020. 08. 30.

Budapest, 2020. 08. 30.

Évközi 22. vasárnap

A” évben

TEMPLOMI HIRDETÉS

1./Holnap, hétfőn de. ½ 11 órakor lesz az esztergomi Bazilikában a koronavírus miatt elmaradt nagycsütörtöki olajszentelés. Ez a nap egyben a Bazilika felszentelési évfordulója is.

2./Kedden délelőtt a hivatalos órák elmaradnak!

3./Elsőcsütörtökön a reggel 7 órai szentmisét papi és szerzetesi hivatásokért ajánljuk fel.

4./Elsőpénteken a ½ 11 órai szentmise végén elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát. Este 8 órakor rózsafüzért imádkozunk a szabadtéri oltárnál.

5./Elsőszombaton de. 10 órakor rózsafüzért imádkozunk és utána ½ 11 órakor szentmise lesz.

6./Elsővasárnapon de 9 órai szentmisén tartjuk a tanévkezdő „VENI SANCTE”-t. Erre a szentmisére hozzák el a gyermekek iskolatáskájukat, hogy megáldhassuk. A hitoktató e-mailben már előtte megkeresi a szülőket és jelzi, hogy az elmaradt elsőáldozás október 4-én a 9 órai szentmisén lesz és az előkészületek már szeptember 1-jén 17 órakor elkezdődnek! A többi hittanóra 15-én kezdődik. – Du. ½ 7-kor László atya, mint kerületünk esperese iktatja be Pákozdi atyát a felsőkrisztinavárosi Plébánián. – Ezen a napon templomunkban du. ½ 5-től szentségimádás lesz.

8./A csapadékos időjárás kikezdte a szabadtéri faoltárt. Megfelelő szakemberek véleménye szerint utolsó pillanat, hogy megmentsük az utókor számára. Kérjük híveinket járuljanak hozzá a felújításhoz. Csekkek a kis asztalon vannak (ha elfogyott, adunk a sekrestyében). Előre is köszönjük.

9./Templomunk „Kisboldogasszony” főbúcsúja a napján, szeptember 8-án a 18 órakor kezdődő szentmisén lesz. A szentmise főcelebránsa és szónoka DR. PÁKOZDI ISTVÁN felsőkrisztinavárosi plébános. A szentmise végén primiciás áldásban részesíti a jelenlévő atyákat és híveket HARANGI TIBOR, Főegyházmegyénk újmisés papja, Bp. Terézvárosi káplán.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com