Templomi hirdetés, 2020. 09. 06.

Budapest, 2020. 09. 06.

Évközi 23. vasárnap

A” évben

TEMPLOMI HIRDETÉS

1./Ma a 9 órai szentmisén tartjuk a tanévkezdő „VENI SANCTE-t”. Erre a szentmisére hozzák el a gyermekek iskolatáskájukat, hogy megáldhassuk.Az elsőáldozásra készülő gyermekeknek már elkezdődött a hitoktatás szeptember 1-jén. A többi hittanóra 15-én kezdődik.Ezen a napon du. ½ 5-től szentségimádás is lesz templomunkban.

2./Hétfőn lesz a Kassai vértanúk ünnepe. A káptalan Esztergomban de. ½ 11 órakor szentmisével emlékezik rájuk. Templomunkban szentmisék a szokott időkben lesznek.

3./Kedden templomunk „Kisboldogasszony” főbúcsúja a napján, szeptember 8-án lesz. A 18 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka DR. PÁKOZDI ISTVÁN felsőkrisztinavárosi plébános lesz. A szentmise végén primiciás áldásban részesíti a jelenlévő atyákat és híveket HARANGI TIBOR, Főegyházmegyénk újmisés papja, Bp. Terézvárosi káplán. Ezen a napon templomunk a járványhelyzet miatt 7-12 és 17-19 óráig lesz nyitva. Ezen a napon a hivatalos órák elmaradnak!

4./Szombaton lesz „Szűz Mária neve napja”. Szentmisék 7 és ½ 11 órakor lesznek.

5./A csapadékos időjárás kikezdte a szabadtéri faoltárt. Megfelelő szakemberek véleménye szerint utolsó pillanat, hogy megmentsük az utókor számára. Kérjük híveinket, járuljanak hozzá a felújításhoz. Csekkek a kis asztalon vannak (ha elfogyott, adunk a sekrestyében). Előre is köszönjük.

6./A karitász csoport a járványhelyzet miatt nem tud vásárt rendezni, azonban rászoruló családsegítők részére tiszta, jó állapotú ruhát, cipőt, ágyneműt gyűjtenek szeptember 9-én 9-19 óráig és szeptember 10-én 9-16 óráig a Cserkészház udvarán.

7./A Magyar Katolikus Püspöki Kar rendelkezése értelmében a tavasszal elmaradt szentföldi gyűjtést jövő vasárnapra hirdeti meg!

Mentes a vírusoktól. www.avast.com