Templomi hirdetés, 2021. 05. 23.

Budapest, 2021. 05. 23.

PÜNKÖSD ünnepén

B” évben

TEMPLOMI HIRDETÉS

1./Ma Pünkösd ünnepe van. A SZENTLÉLEK eljövetelét ünnepeljük. Szentmisék vasárnapi rend szerint vannak.

2./Holnap, PÜNKÖSDHÉTFŐN visszafogottabban, de megünnepli Főegyházmegyénk a hagyományos „Karizmák ünnepét”. A szabad téren gyónási lehetőség is lesz.

Program:

10.00 – 11.00: Szentlélek-hívás és tanúságtételek

11.00 – 11.45: NEK tájékoztató kerekasztal formában.

12.00: Ünnepi szentmise. Főcelebráns: Dr. ERDŐ PÉTER bíboros, prímás, érsek, Főegyházmegyénk főpásztora. /Sátrak nem lesznek. Szeretetvendégség is elmarad./.

Templomunkban 8 órakor lesz szentmise!!!

3./Hónap utolsó vasárnapján lesz „SZENTHÁROMSÁG VASÁRNAPJA” a székesfehérvári egyházmegye 94. fogadalmi búcsúnapja. De. ½ 11-kor szentmisét mutat be SPÁNYI ANTAL székesfehérvári megyéspüspök.

4./Továbbra is jelezzük, hogy június 1-től a déli szentmise elmarad. Szentmisék vasárnaponként így lesznek: ½ 8 – 9 – 11 és 18 órakor.

5./”A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve június 5-én szombaton, Úrnapja ünnepének előestéjén ismét világméretű szentségimádás lesz, melybe 5 órai kezdettel templomunk is bekapcsolódik. Vegyünk részt ezen az alkalmon minél többen, készüljünk ilyen módon lélekben is a közelgő Eucharisztikus Kongresszusra! 

A gitáros ifjúsági mise is kivételesen ezen a szombaton lesz megtartva, a szentségimádás után 6 órai kezdettel.”

6./Június 6-án, első vasárnapon lesz ÚRNAPJA. A részleteket jövő vasárnap hirdetjük.

7./Idén is lehetőségük van az adófizetőknek arra, hogy a személyi jövedelemadó 2×1%-áról önállóan döntsenek. Az adóbevallással együtt a két rendelkező nyilatkozatot – lezárt borítékban – kell az adóhatósághoz eljuttatni, vagy átadni a munkáltatónak. Kérjük éljenek a lehetőséggel, mellyel adójuk 1%-át a Magyar Katolikus Egyház, másik 1%-át pedig valamelyik egyház-közeli alapítvány részére eljuttathatják. A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011.

8./Ez úton is megköszönjük annak a kis csapatnak nagylelkű, buzgó, lelkes és önkéntes munkáját, akik besegítettek az új kivetítő rendszer megvalósításában.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com