Templomi hirdetés, 2021. 05. 30.

Budapest, 2021. május 30.

SZENTHÁROMSÁG VASÁRNAPJA

B” évben

TEMPLOMI HIRDETÉS

1./Ma „Szentháromság vasárnapja”, a székesfehérvári egyházmegye 94. búcsúnapja van. De. ½ 11-kor főpapi szentmisét celebrál a szabadtéri oltárnál SPÁNYI ANTAL székesfehérvári megyéspüspök.

2./Első csütörtökön a reggel 7 órai szentmisét papi és szerzetesi hívatásokért ajánljuk fel.

3./Első pénteken a ½ 11 órai szentmise után elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát. Este 6 órakor rózsafüzért imádkozunk a szabadtéri oltárnál.

4./Első szombaton de 10 órakor rózsafüzért imádkozunk és utána ½ 11-kor szentmise lesz.

Ezen a napon lesz a nemzetközi szentségimádás 17 órától, mely készület az ősszel megrendezett Eucharisztikus Kongresszusra. Ezzel kapcsolatban hirdetjük a következőket:

“A járványhelyzet javulásának köszönhetően, 2021. szeptember 5-12. között megrendezésre kerül Budapesten a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. Regisztrálni a www.iec2020.hu oldalon lehet. Csoportos regisztrációra is van lehetőség annak érdekében, hogy plébániánk tagjai együtt vehessenek majd részt ezen a történelmi eseményen. A Máriaremetei hívek csoportkódja (IEC-X9B4) olvasható a hirdetőtáblán, a Máriaremetei Hírmondó jelenlegi számában és a honlapunkon is. E kód megadása szükséges ahhoz, hogy közösségünk tagjai együtt vehessenek majd részt a különböző eseményeken.

Regisztráljunk minél többen, vegyünk részt mindannyian ezen a világméretű eseményen, amely csak egyszer adatik meg az ember életében!”  

 

Ha valakinek problémája adódik a regisztrációval, segítséget kérhet a hirdetőtáblán megadott elérhetőségeken:

 

Barlay Gábor: gbarlay@gmail.com, Tel.: 30-6030-275

Réti István: retiphd@gmail.com, Tel.: 30-970-3087

5./Jövő vasárnaptól változik templomunk vasárnapi miserendje. Szentmisék lesznek ezentúl vasárnaponként:

½ 8 – 9 – 11 és 18 órakor.

Jövő vasárnap lesz ÚRNAPJA. Amennyiben az időjárás engedi, akkor a 11 órai szentmise végén tartjuk a körmenetet. Virágot és szirmot elfogadunk.

6./Hála Istennek javul a járvány statisztikája, így Főpásztorunk megengedte a körmenetet; a mise közben a perselyezést és nem kell a nagy távolságot megtartani az ülőhelyeken.

Mentes a vírusoktól. www.avast.com