Hirdetések, 2024. 04. 21.

Budapest, 2024. 04. 21.

Húsvét 4. vasárnapja

B” évben

TEMPLOMI HIRDETÉS

1./Ma „Jó Pásztor” vasárnapja van, hívatások világnapja. Imádkozzunk papi és szerzetesi hívatásokért!

2./Megköszönjük, hogy múlt vasárnap este többen itt maradtak a koncerten! – Jövő vasárnap is kérjük, aki teheti, jöjjön korábban az esti misére, mert 17 órakor felhangzik templomunkban PERGOLESI: STABAT MATER-e az Albinoni Kamarazenekarral és szólistákkal. A belépés ingyenes, adományokat szeretettel elfogadnak.

3./Április 27-én, szombaton ünnepli az esztergomi Bazilika egyik búcsúnapját, Szt. Adalbertet. Ezen a napon a főegyházmegye papsága és hívei Esztergomba zarándokolnak, ahol ½ 11-kor ünnepi szentmise lesz. Ezen a szentmisén lesz Esztergomban a főegyházmegyei ministránstalálkozó is, melyen a mieink is részt vesznek.
Ezen a szombaton templomunkban a ½ 11 órai szentmise
ELMARAD!!

4./”Tavasszal megújul plébániánk képviselőtestülete. A beérkezett jelölések alapján véglegesítettük a választható tagok névsorát, melyet fényképpel és rövid bemutatkozással a hirdetőtáblán tekinthetnek meg híveink. A választásra május 5-én, vasárnap fog sor kerülni. Célunk, hogy a közösséget jobban bevonjuk a megújulás folyamatába és a jelöltek megerősítést kapjanak szolgálatukhoz.”Az új testület valóban tudjon méltó módon működni, kérjük a hívek imáját a levelezőlistán és azon kívül is!

5./Már most jelezzük, hogy május 4-én, szombaton de ½ 11-kor lesz Esztergomban az Országos Mindszenty Zarándoklat. Szentbeszédet mond Exc. MARTOS Levente Balázs segédpüspök. – Ebben az időben itthon lesz a Szeretetláng jubileuma. De. 1/2 11 órai szentmisében. Előadóink lesznek: Mohos Gábor püspök atya; John Sullivan (USA,) a Szeretetláng Mozgalom Nemzetközi vezetője; Dr. Kovács Zoltán atya, a Szeretetláng Lelki Napló teológiai cenzora; és Kemenes Gábor atya a Mozgalom lelki tanácsadója. Szentbeszédet mond dr. Kovács Zoltán mariológus.

6./Május 5-én, vasárnap a 9 órai szentmisét az élő és elhunyt édesanyákért ajánljuk fel.

7./Május 11-én, szombaton lesz az “ÉLŐ RÓZSAFŰZÉR” zarándoklat. A zarándoklat befejező szentmiséje kivételesen 19 órakor lesz. Szentbeszédet és a szentmisét celebrálja: Dr. ERDŐ PÉTER bíboros, primás, érsek úr.

8./Május 12-én a 11 órai szentmisén lesz az elsőáldozás.

9./Az “Adoremus” megrendelői jöjjenek a sekrestyébe!